Ruud op Reis

Begin 2007 heb ik besloten voor langere tijd weg te gaan uit Nederland. Het jaar daarvoor had ik al wat kortere reizen gemaakt en dat beviel prima. In april en mei 2006 was ik in Kaapstad met een korte uitstap naar Mozambique. In augustus 5 weken in Perú en in november weer in Kaapstad.


Voldoende reden om eens na te denken wat me eigenlijk bond aan Nederland: Weinig! Dit gecombineerd met een groeiende aversie tegen overheidsbemoeienis, bureaucratie en overregulering deed me besluiten te kijken of er landen zijn waar het beter vertoeven is. Hoorde steeds meer positieve verhalen over Latijns Amerikaanse landen dat het de moeite waard werd ter plekke poolshoogte te nemen. Als voorbereiding veel op internet gezocht en een abonnement genomen op een van de activiteiten van International Living, nl. LatinAmericanInsider. Beide zijn zeer de moeite waard als je plannen hebt je in een ander land te vestigen of vooronderzoek hiernaar te doen. Ook nog een emigratie beurs bezocht (ja, bestaat echt!) in Vianen in maart waar veel documentatie verkrijgbaar was. Met ‘Het emigratie-handboek’ in mijn koffer ben ik van plan de landen Perú, Bolivia, Equador en Argentinië te bezoeken.


Voor de financiering van dat alles ben ik aangewezen op mijn spaargeld. Een van de weinige bronnen van inkomsten die niet plaatsgebonden zijn, is beleggen. Ik ga daarmee voldoende inkomsten proberen te genereren zodat ik in mijn onderhoud kan voorzien. Op termijn zal ik lokaal gaan investeren.  Of dat in oroerendgoed, import-export bedrijf of een strandtent zal zijn weet ik nog niet. Ik speelde al langer met de gedachte mijn huis op de Westerkade te verkopen. Ben nu op het punt dat ik mentaal de knoop doorgehakt heb en het ook daadwerkelijk ga verkopen. Dus zegt het voort, Westerkade 27/27 bis staat te koop!


Ik heb de site ingedeeld in hoofdstukken zoals je bovenaan de pagina kunt zien. Regelmatig zal ik een stuk toevoegen als inspiratie heb. ;-)


Tarapoto,  7 september 2007


PS. als je wilt reageren naar aanleiding van deze site, stuur dan een email naar ruud @ leonarro.com


webcam (niet live) 1x per dag (?)